1. Defineste scopul campaniilor

Inaintea sa incepi realizarea propriu-zisa a unei campanii este bine sa iti setezi scopul acesteia, ce vrei sa obtii prin trimiterea ei.
Cateva obiective ar putea fi
  • dezvoltarea imaginii brand-ului
  • generarea de vanzari sau conversii
  • cresterea vanzarilor
  • trimiterea de trafic catre site sau blog
  • cresterea numarului de abonati dintr-o lista

2. Creeaza lista de contacte

O lista de contacte contine adresele de email ale persoanelor care sunt interesate de activitatea ta si au fost de acord sa primeasca mesaje de informare. Abonatii pot fi atrasi sa se aboneze la listele tale prin adaugarea de formulare de abonare in locurile unde ai vizitatori (website, blog, pagina Facebook etc.)

3. Compune mesajul / continutul email-ului

In functie de obiective, incepe sa schitezi mai multe idei despre aspectul si continutul email-ului, dupa care le poti pune in aplicare prin crearea unui template.

4. Stabileste periodicitatea trimiterilor

Cum vrei sa trimiti campaniile? O data pe zi, o data pe saptamana, de doua ori pe luna ... ? Decide acest aspect in functie de preferintele abonatilor, disponibilitatea ta de a crea continut, tipul afacerii etc.

5. Creeaza campania conform schitei

Dupa ce ai schitat detaliile campaniei este timpul sa le pui in aplicare. Adauga subiectul, lista spre care vrei sa trimiti campania, template-ul realizat, precum si restul detaliilor.

6. Testeaza email-ul pe care il trimiti

Dupa ce ai realizat email-ul, un pas foarte important este sa il testezi in diferiti clienti de mail si pe diferite dispozitive pentru a vedea daca se afiseaza corect.

7. Trimite campania

Dupa ce te-ai asigurat ca toate detaliile sunt in regula campania poate fi lansata catre abonati sau clienti. Aceasta se poate trimite imediat sau se poate alege un alt moment.
Optiuni planificare trimitere ulterioara
  • Data
  • Ora

8. Urmareste rezultatele

Dupa trimiterea campaniei poti sa urmaresti in timp real statistici precum deschideri, click-uri, dezabonari si multe altele.

9. Analizeaza datele

Prin analiza datelor oferite de statistici poti sa imbunatatesti rezultatele campaniilor, astfel incat sa obtii o eficienta maxima din acestea.

Acesta este sfarsitul planului :). Acum e randul tau sa il pui in practica!

Poti sa il salvezi in Bookmark pentru mai tarziu

sau sa il distribui
 
Asistenta clienti