Regulamentul Anti Spam constituie o conditie de utilizare a sistemului detinut de Prestator – Send Machine de trimitere mail catre liste de abonati, pentru interzicerea spamming-ului.

Clientul nu are dreptul sa utilizeze sistemul detinut de Prestator – Send Machine de trimitere mail catre liste de abonati, pentru a trimite emailuri nesolicitate („spam”), indiferent daca sunt pentru scopuri comerciale sau necomerciale. Emailurile din baza de date a Clientului se considera a fi nesolicitate daca adresele abonatilor nu sunt aprobate integral de abonatii Clientului. In cazul in care Clientul a obtinut adresele de email prin procedura de harvesting, le-a cumparat, are o alta lista de abonati (chiar si cu aprobarea proprietarului listei) sau daca a realizat lista respectiva prin orice alta metoda decat prin abonarea directa a abonatilor sai, atunci - pentru intelesul prezentului Regulament - emailurile transmise respectivilor abonati sunt considerate nesolicitate (deci nu sunt primite de abonati prin optiunea acestora, prin urmare se considera a fi "spam").

In cazul in care Prestatorul primeste reclamatii prin care Clientul trimite emailuri comerciale sau necomerciale nesolicitate (adica "spamming") Prestatorul poate - la discretia sa - sa suspende serviciile Clientului pana la reconfirmarea intregii liste de abonati de catre client.

Utilizari inacceptabile ale serviciului de catre Client:

Nu se poate utiliza sistemul Send Machine de trimitere mail catre liste de abonati, in urmatoarele scopuri:

 1. Trimiterea de emailuri cu adrese de expeditori "From:" sau de destinatari "Reply-to:" care nu sunt valabile. Toate mesajele trimise catre abonatii din listele Clientului trebuie sa contina adrese de email valabile, iar Clientul trebuie sa raspunda tuturor mesajelor de raspuns provenite de la abonatii din listele sale, inclusiv la solicitarile de dezabonare. Nu are dreptul sa refuze sau sa ignore cererile de dezabonare provenite de la abonatii din listele sale.
 2. Utilizarea bazelor de date sau listelor cu adrese email al caror detinator nu si-a dat in prelabil acordul pentru a primii mesaje din partea dvs.
 3. Trimiterea mesajelor electronice nesolicitate, catre persoane cu care expeditorul nu a avut contact si care nu si-au dat in prealabil acceptul pentru a primi astfel de mesaje.
 4. Utilizarea bazelor de date sau listelor cu adrese email cumparate sau inchiriate.
 5. Folosirea adreselor de email ale terților sau a numelor de domenii fără permisiunea acestora.
 6. Trimiterea de mesaje email la adrese de genul admin@domeniu.tld, webmaster@domeniu.tld, postmaster@domeniu.tld, hostmaster@domeniu.tld, abuse@domeniu.tld
 7. Trimiterea de mesaje care au ca rezultat un numar inacceptabil de mare de plângeri sau sunt marcate ca spam (chiar dacă emailurile în sine nu sunt de fapt spam sau mesaje nesolicitate).
 8. Neincluderea unui link de dezabonare functional in continutul mesajului, care sa permita fiecarui destinatar sa-si elimine adresa din lista dvs. de corespondență.
 9. Nerespectarea solicitarii de a fi eliminat din lista dvs. de corespondență în termen de 10 zile de la primirea cererii din partea unui beneficiar.
 10. Ascunderea, falsificarea sau manipularea originii adresei de email, a liniei de subiect, a antetului si a headerelor mesajului.
 11. Neincluderea unei adrese de email validă, o adresa de corespondență fizică sau un link catre aceste informații.
 12. De asemenea, Clientul nu are dreptul sa hartuiasca, sa ameninte, sa puna in situatii stanjenitoare sau sa cauzeze neplaceri, sa insiste sau sa creeze disconfort nici unei persoane fizice sau juridice.
 13. Clientul nu are dreptul sa afiseze sau sa transmita imagini cu continut sexual explicit sau orice alte elemente de continut pe care Agentia le considera a fi jignitoare.
 14. Nu are dreptul sa transmita niciun element de continut care este ilegal, vatamator, amenintator, abuziv, de hartuire, defaimator, vulgar, obscen sau care sa indemne la ura, precum si niciun element de continut implicand rasism, antietnic sau impotriva caruia se poate obiecta in orice fel sau care poate incalca drepturi ale unor terti, dupa cum se va considera de catre Prestator.
 15. Nu are dreptul sa isi asume identitatea niciunei persoane false si nici nu poate comunica sub un nume fals sau un nume pe care nu are dreptul sa il utilizeze.
 16. Trimiterea catre baze de date cu adrese de mail cu care nu ati mai corespondat in ultimii 2 ani.

Orice sesizare primita care incalca aceste politici va fi analizata, iar in cazul in care se confirma, aceasta duce la suspendarea imediata a trimiteri de mesaje tip email fara o anuntare in prealabil a detinatorului.

Monitorizam constant serviciul, iar in cazul in care detectam o rata mai mare de 0.25% mesaje marcate ca si Spam sau 3% Bounce (adrese inexistente) vom suspenda trimiterea mesajelor.

Utilizari acceptate ale serviciului de catre Client:
 • Trimiterea de mesaje catre adrese obtinute prin intermediul unui formular de abonare la newsletter
 • Aderesa de email a fost obtinuta in urma unei comenzi de pe site-ul clientului
 • Adresa de email este obtinuta prin completarea unui formular de inregistrare online sau offline daca utilizatorul a ales optiunea ca vrea sa fie contactat prin email
Confirmarea calitatii de abonat:

Clientul are obligatia de a utiliza o metoda de abonare cu „optiune dubla” (adica atat abonare, cat si confirmare) pentru toti abonatii noi de pe lista. Emailul de confirmare trimis de Client noilor abonati nu poate include reclame sau solicitari (calls-to-action) altele decat solicitarea de a confirma abonarea. In cazul in care se importa noi abonati care nu au confirmat (adica abonati care nu au indeplinit decat unul dintre cei doi pasi de abonare) sau daca include mesaje publicitare sau orice alte solicitari (calls-to-action) in mesajul de confirmare, atunci trebuie sa se aiba in vedere ca se face acest lucru pe riscul Clientului, iar in cazul in care exista reclamatii de spamming, Prestatorul isi rezerva dreptul de a proceda in modalitatea explicata la sectiunea intitulata "Interzicerea spamming-ului".

Dezabonarea
Toate mesajele catre toti abonatii din lista trebuie sa includa si instructiunile de dezabonare in corpul din subsolul mesajului, astfel incat abonatii sa se poata dezabona si singuri.

Proprietarii listelor trebuie sa raspunda solicitarilor venite din partea abonatilor de a fi scosi manual de pe liste, cu politete si promptitudine. Clientul nu trebuie sa ignore emailurile personale pe care le primeste privind dezabonarea de pe listele sale. Chiar daca solicitarea de dezabonare venita din partea abonatului este agresiva, amenintatoare sau nepoliticoasa in orice alt mod, Clientul trebuie totusi sa incerce sa ajute utilizatorul respectiv sa se dezaboneze de pe lista respectiva si sa solutioneze problema.

Lista de abonati

Clientul nu are dreptul sa utilizeze sistemul Send Machine de trimitere mail catre liste de abonati, pentru mailing-uri unice catre o lista de abonati, dupa care sa stearga o mare parte din lista respectiva si sa creeze o noua lista. Abonatii trebuie inclusi pe o lista statica si permanenta, la care sa adaugati sau din care sa stergeti membri noi si/sau liste de/pe care abonatii se pot abona si respectiv dezabona singuri.

Incalcarea Regulamentului

In cazul in care Clientul incalca prevederile prezentului Regulament, Prestatorul are dreptul la discretia sa stearga lista Clientului de pe serverul sau si sa anuleze dreptul Clientului de a utiliza Sistemul Send Machine de trimitere mail catre liste de abonati. Proprietarii de liste trebuie sa aiba in vedere ca sunt responsabili pentru comportamentul abonatilor de pe listele lor.

Respectarea intimitatii

Prestatorul este angajat sa respecte intimitatea Clientului si a abonatilor sai

 • Prestatorul trateaza cu stricta confidentialitate comunicarea privata pe sau prin sistemul Send Machine de trimitere mail catre liste de abonati.
 • Pentru protectia Clientului, Prestatorul recomanda cu fermitate sa nu dea niciodata nimanui lista sa de abonati.
Asistenta clienti