La fel ca in cazul oricarui cont creat pe un site, pentru a avea acces la instrumentele oferite de acesta trebuie sa te inregistrezi. Procesul dureaza foarte putin timp si se realizeaza prin completarea campurilor obligatorii.

signup

Vei primi un email in care ti se va cere sa confirmi crearea contului, dupa care il poti folosi.

Din bara de sus a panoului de control selecteaza "Contacte" apoi click pe butonul "+Creeaza lista de contacte"

create contact lists

Apoi urmeaza sa completezi informatiile despre lista, precum numele acesteia, expeditorul email-urilor, numele companiei si alte date care vor fi folositoare in campaniile trimise.

list information

Dupa ce ai creat lista, o vei gasi la "Contacte". Click pe butonul "Manage", apoi selecteaza "+Importa contacte" pentru a adauga adrese de email in lista.

manage contact list

Adresele de email se pot adauga manual, una sub alta, in formatul (exemplu@exemplu.com, nume) sau se poate folosi optiunea automata, prin incarcarea unui fisier CSV din care se vor prelua datele, precum si adaugarea adreselor prin API.

import contacts

Pentru a realiza acest pas, in coltul din dreapta sus, gasesti un meniu al profilului din care selectezi ”Contul meu”.

sender emails

Din bara de navigare a profilului selecteaza ”Adrese de trimitere”, apoi click pe butonul ”+Adauga adresa de trimitere”.

add sender email

Fara acest pas nu se poate incepe campania de trimitere a email-urilor. Adresa de trimitere apare la expeditor. Pentru a evita spamul nu acceptam adrese de email gratuite de la Yahoo, Gmail, Hotmail, Outlook, Live sau adrese temporare. Acestea trebuie sa fie de la domeniul propriu al site-ului de prezentare, magazin online sau serviciu de email profesional, care se poate achizitiona.

Crearea campaniei se poate incepe din ”Panoul de control”, unde exista in partea dreapta butonul ”+Creeaza campanie” sau in bara de sus a panoului selectezi ”Campanii”, dupa care vei vedea acelasi buton in partea dreapta.

create campaign

Adauga detaliile campaniei precum titlu, subiectul, nume from etc. si selecteaza lista de contacte spre care vrei sa trimiti (ai optiunea de a selecta toata lista sau un segment, in cazul in care ai realizat segmentarea).

campaign details

Creeaza template-uri folosind editorul Drag & Drop, editorul sursa HTML sau alege unul din template-urile implicite realizate de noi.

choose template
default templates
template editors

In statistici se poate urmari evolutia campaniilor si anume cate email-uri s-au trimis in total, numarul celor in asteptare, expediate, deschise si cate click-uri au fost date daca ai adaugat link-uri in email-urile trimise. Statisticile oferite sunt pe zile si in functie de acestea se pot imbunatati campaniile de promovare.

statistics

Trimiterea email-urilor tranzactionale incepe cu adaugarea unei adrese de trimitere. Aceasta o poti adauga prin accesarea meniului profilului, in coltul din dreapta sus, de unde selectezi ”Contul meu”. Apoi din bara de navigare a profilului selecteaza ”Adrese de trimitere”, apoi click pe ”+Adauga adresa de trimitere”.

sender emails
add sender email

Fara acest prim pas nu se pot trimite email-uri tranzactionale. Pentru a evita spamul nu acceptam adrese de email gratuite de la Yahoo, Gmail, Hotmail, Outlook, Live sau adrese temporare. Acestea trebuie sa fie de la domeniul propriu al site-ului de prezentare, magazin online sau serviciu de email profesional, care se poate achizitiona.

add sender email

Cu ajutorul setarilor SMTP din contul tau poti trimite email-uri folosind o aplicatie proprie sau poti integra Sendmachine in diferite platforme.

Asistenta clienti